Loading...

Workshops 2017

Workshops 2017 2017-05-31T11:21:35+00:00

Voor alle workshops geldt dat er beperkt ruimte is voor deelname en vol = vol. Voor sommige workshops moet tijdens de festivaldagen worden ingeschreven. Raadpleeg hiervoor de hand-out die bij de kassa te verkrijgen is.

Van kindertekening naar servies
Van kindertekening naar serviesChil-Dish
Waarom is een bord rond? Kan een theepot eruit zien als een huis? Chil-Dish vertaalt kindertekeningen naar echt bruikbaar servies. Tijdens FOOD krijgen kinderen de kans om hun visie op servies op papier te zetten. Daarbij maken ze kans op een echte 3D-print in porselein door Shapeways New York.
Kinderen kunnen deze workshop doorlopend volgen op beide festivaldagen.
Blind Proeven
Blind ProevenVereniging Bartiméus Sonneheerdt
Schuif aan bij Vereniging Bartiméus Sonneheerdt en ervaar hoe het is om te eten met een zichtbeperking. Als je niet ziet wat je eet, ben je aangewezen op andere zintuigen. Deze ervaring geeft je een totaal andere kijk op de smaak en structuur van voedsel. Durf jij de uitdaging aan? Dan maak jij kans op één van de diners in het donker.
Blind Proeven is voor alle leeftijden doorlopend te volgen op beide festivaldagen.

In contact met eten
In contact met etenGiulia Soldati
Contatto (In contact met eten) is een nieuwe culinaire cultuur die een verandering in de huidige cultuur van voedsel bepleit. Zij gaat tegen de bestaande cultuur in, die essentiële zintuiglijke ervaringen negeert. Tactiele sensaties kunnen niet worden uitgedrukt in woorden: we kunnen ze wel begrijpen door het te voelen op onze huid. Tijdens de workshop ontdek je zelf deze nieuwe ervaringen.
In contact met eten is een Engelstalige workshop voor volwassenen en is doorlopend te volgen op beide festivaldagen.

Het Kunstgilde
Het KunstgildeVoor kunst en kunstenaars uit de Utrechtse Heuvelrug
Het Kunstgilde is een ontmoetingsplek voor kunst en kunstenaars uit de Utrechtse Heuvelrug. Het Kunstgilde is een club waarbij iedereen, van amateur tot professional, van harte welkom is, om hun creatieve ambities verder te ontwikkelen, zich te laten inspireren door elkaar en andere professionals. Beeldende kunst is onze hoofdzaak, zoals de klassiekers: beeldhouwen, boetseren, keramiek, tekenen schilderen en fotografie , maar ook experimenteren met gemengde technieken en het kunstzinnig benutten van afvalmateriaal.
Gevogelte van de Heuvelrug
Gevogelte van de HeuvelrugCloo&Leyn
Ga de uitdaging aan! Leer om een gans te plukken, te roken en te pekelen en vervolgens te bereiden op de Big Green Egg. En wat past daar beter bij dan gevulde bloemen van de Heuvelrug?
Deze workshop is vanaf 16+ jaar en wordt op beide festivaldagen gegeven om 15.30 uur. Deelname kan alleen door vooraf in te schrijven op het festival. Wees er dus op tijd bij, want vol=vol.

Andere worst
Andere worstCloo&Leyn
Je kent ze wel, de verse en gedroogde worsten in de supermarkt. In de workshops “andere worst” gaan we aan de slag met groenten: rode biet, aardappel, koolrabi en bonen van de Heuvelrug. Met als eindresultaat een prachtige worst. Met een vegetarische vulling, op ambachtelijke wijze gestopt.
Deze workshop is vanaf 16+ jaar en op zaterdag om 14.30 te volgen en op zondag om 14.00 uur. Deelname kan alleen door vooraf in te schrijven op het festival. Wees er dus op tijd bij, want vol=vol.

Koken met organische restverwerking
Koken met organische restverwerking Cloo&Leyn
Ontdek en sta versteld van wat je nog kunt maken van restproducten. Ooit gedacht aan een perskoek van noten en zaden of een broodje van bierborstel?
Deze workshop is vanaf 16+ jaar en op zaterdag om 13.30 te volgen en op zondag om 12.30 uur. Deelname kan alleen door vooraf in te schrijven op het festival. Wees er dus op tijd bij, want vol=vol.
Gerecht maken met zeewier
Gerecht maken met zeewierStichting Zeewierwijzer (aanwezig zaterdag 10 juni Let op! Workshop start reeds om 12:15 uur)
Stichting Zeewierwijzer wil de kennis bevorderden van zeewier als bron van voeding, verzorging en gezondheid. Tijdens de workshop ga je een gerechtje maken en wordt er uitleg gegeven over de belangrijkste aspecten van deze veelzijdige zeeplant.
Start workshop zaterdag 10 juni om 12.15 en om 12:35 uur!

Voedselapotheek
VoedselapotheekNaomi Jansen & Maaike Schuiteman
Stap binnen in de Voedselapotheek en breng de gezondheid van je huid in kaart door middel van een speciaal ontworpen menukaart en geef aan waar jij extra aandacht aan wilt besteden. De ingrediënten op tafel bevatten diverse voedingstoffen en je krijgt daarbij uitleg waar deze voedingsstoffen goed voor zijn. Aan de hand van jouw huidanalyse en aandachtspunten stel je een salade samen ter bevordering van de gezondheid van jouw huid.
Deze workshop voor volwassenen is doorlopend te volgen op beide festivaldagen

Moestuinwandeling
MoestuinwandelingDoor vrijwilligers van Bartiméus
De Historische buitenplaatstuin van Hydepark wordt tegenwoordig door Bartiméus benut als dagbesteding voor haar cliënten. De moestuin is daarom volledig aangepast op het leven en werken met een zichtbeperking. Vrijwilligers van Bartiméus geven tijdens FOOD een rondleiding over de tuin en vertellen je alles over deze bijzondere plek.

Moestuinwandelingen zijn voor mensen van alle leeftijden en starten zowel op zaterdag als op zondag op het halve uur, dus 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur.