Loading...

Theater 2018

Theater 2018 2018-05-22T20:28:11+00:00

Onderstaande theatervoorstelling zijn gratis toegankelijk, veel plezier!

Vera Fiselier
Vera FiselierDirndl muzikant
Gewapend met haar Dirndl trekt Vera door het ganse land. Dirdnl? Jazeker, deze deerne
komt uit Duitsland en zingt graag een mopje tijdens de grote Duitse bierfeesten. Het duurt nog wel even tot het volgende Oktoberfest in Duitsland weer begint en dus is de sopraan op doorreis, om inspiratie op te doen voor haar volgende optreden én op een eeuwige zoektocht naar de beste Curryworst en bieren in Europa. Toen ze over het culturele foodtruckfestival FOODproof hoorde, klonk dat natuurlijk als muziek in de oren! Houdt u ook van een beetje Duitse gemütlichkeit? Dan nodigt ze u van harte uit voor een muzikaal intermezzo! Vera Fiselier (1992) studeerde in juni 2017 met een 9 en onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Begin 2017 was ze onderdeel, als tweede sopraan, van de Hohe Messe tournee van het Koninklijk Conservatorium en the Julliard School.
Zomers spektakel
Zomers spektakelZonnebloemen en bij
Een hommage aan de overvloed van de zomer! Gigantische dansende zonnebloemen met
heerlijk, rustige muziek. De Bij hupst rond en danst tussen de bloemen door. De
schoonheid wordt gevierd, bloemen bloeien, de bijen worden gered, honing blinkt als
goud, we wanen ons in het Klein Insectenboek van Erik…
Muziek en plezier
Muziek en plezierNae Bother
Muziek en plezier, dat zijn de kernwoorden van Nae Bother. De naam zegt het al een beetje: vrij vertaald betekent het zoveel als “Geen stress” of “Maak je niet druk”. De band speelt muziek die zijn oorsprong vindt in de Keltische streken, zoals Ierland en Schotland, maar Nae Bother geeft daar een eigen draai aan en schuwt het experiment niet. De bezetting is divers en uitgebreid. Met vijf instrumentalisten, waarvan een deel ook vocaal behoorlijk uit de voeten kan, bespelen ze verschillende instrumenten: pipes (oftewel doedelzakken), diverse soorten fluiten (zoals low- en high whistle), harp, cello, gitaar, mandoline, Ierse bouzouki, bodhran en djembe. De sfeer van de Keltische klanken past perfect bij de schitterende historische moestuin van Bartiméus in Doorn.
Het Broodmannetje (voor kinderen)
Het Broodmannetje (voor kinderen)Bakkersvrouw Kaatje
Bakkersvrouw Kaatje bakt heel veel verschillende broodjes en brood. Bruinbrood of knip en bruine bolletjes met maanzaad en heel veel meer. Steeds meer vragen mensen om
‘baguette of panini’ en wat je allemaal hebt voor gekke soorten. Het lekkers is toch de
specialiteit van Kaatje: de Utrechtse Broodmannetjes. Die zijn met liefde gebakken en
‘betoverd’: als je die eet wil je nooit meer ruzie maken!  Een interactieve en muzikale voorstelling met ruziemakende broodjes uit allerlei landen.
Van Mond tot Kont
Van Mond tot KontDuurzame dames met een missie.
Op het festivalterrein vindt u twee bevlogen biodynamische wetenschappers. Zij zullen middels een simpele PROOF uw talenten weten te duiden. Een ultra snelle analyse geeft u een verrassend FOOD advies. Het zal uw leven veranderen. Want, ‘je wordt wat je eet’!
U hoeft de dames niet te zoeken:
Zij weten u te vinden op het terrein van FOODproof 2018.