Loading...

Kunstenaars/ ontwerpers FOOD 2016

Kunstenaars/ ontwerpers FOOD 2016 2017-02-07T17:27:50+00:00
Klik op de foto’s om naar de website van de kunstenaar/ontwerper te gaan!
Sophie Pluim
Sophie PluimIllustrator
Sophie Pluim is Illustrator. Zij maakte het prenten- en geschiedenisboek ‘Pluk de oorsprong’ over de meest gegeten planten en paddenstoelen in de Nederlandse steentijd. In dit boek wordt een beeld geschetst van de steentijd zelf, welke planten waar in het landschap gevonden konden worden en hoe het eten bereid werd. Sophie vertelt over de veranderingen die het landschap doormaakte en de gevolgen voor het eetgedrag van onze voorouders.
Studio Nuance
Studio NuanceConnect(r)ing winner
Lars Janzee, ex-student Design Academy Eindhoven, won met zijn Forage de prijs ‘Connect(r)ing Winner’. Lars demonstreert zijn prijswinnende app die werkt met sensoren. Dit motiveert mensen om voedsel te gebruiken voordat het de houdbaarheidsdatum overschrijdt. Zo hoeft er dus minder weggegooid te worden.
Lydeke Bosch & Johanna Lundberg
Lydeke Bosch & Johanna Lundberg Lupinfood
Lydeke Bosch en Johanna Lundberg vertellen over de vele mogelijkheden van de zoete Lupine plant. Ze zijn afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met het kookboek ’Met lupine kun je alles’. Het prikkelt de fantasie om te ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is met dit ene ingrediënt.

 

Lisette Bokma
Lisette BokmaWei Kookgerei
Steeds vaker verschijnen er berichten over schandalen in de voedselindustrie. Met haar zuivelset wil Lisette Bokma mensen weer uitnodigen om zelf voedselproducten te maken en te proeven hoe puur voedsel kan smaken.
Inge Sluijs
Inge Sluijs Peels
Inge Sluijs is een conceptueel textiel ontwerper die voor haar afstudeerproject PEELS gebruiksvoorwerpen en kleding maakt door gebruik te maken van de schil van vruchten.
In de huidige tijd waarin duurzaamheid centraal staat wil Inge de kwaliteit van vluchtigheid tentoonstellen. Ze ziet tijdelijkheid, slijtage en verval als kwaliteit die duurzaamheid op een andere manier belicht.
Maaike Fecken en Roos Sanders
Maaike Fecken en Roos SandersThee Tuilen
Een expositie door productontwerpers Maaike Fecken en Roos Sanders waarin bloemen de hoofdrol spelen. Heerlijke geuren, rijke boeketten en verfijnd design komen samen in een aantrekkelijk tafereel. Thee Tuilen geeft smaak aan de natuur en brengt thee tot leven. Kom en laat je verleiden!

 

Matilde Boelhouwer
Matilde Boelhouwer Insectology
Matilde houdt van insecten. Vanwege de bijzondere details, de kleuren en hun vermogen om zich aan te passen aan verschillende omstandigheden. Zij toont sieraden en snoepjes van insecten en een reeks insecten terraria. Zij wil hiermee meer waardering krijgen voor de insecten en de manier waarop zij een rol zouden kunnen spelen in de toekomst.
Jorinde Oosterhoff
Jorinde Oosterhoff Landscape Cutlery
Het avondeten is even een moment om gezellig bij elkaar te zijn. Met elkaar de belevenissen van de dag te delen en elkaar verhalen te vertellen. Deze speelse, fantasievolle wijze van eten was de inspiratiebron voor dit bestek. De vork, het mes en de lepel, alle vertellen ze een klein verhaaltje met een dier in de hoofdrol.