Loading...

Interview met jurylid CREATE! Ray Klaassen

De komende weken kun je kennis maken met de juryleden van CREATE! Heuvelrug. We trappen af met zangtalent Ray Klaassen. Bij velen bekend van zijn deelname aan The Voice of Holland en hij is dit jaar voor de tweede keer in jurylid voor CREATE! Heuvelrug. Maar hoe is Ray zo ver gekomen en heeft hij nuttige tips voor de deelnemers van CREATE! Heuvelrug?

Hoe oud was je toen je begon met zingen? Zingen deed ik vanaf mijn 7e. Het begon met meezingen met de liedjes van Elvis Presley. Later volgde ik vanaf mijn 15e zanglessen.

Ben je door iemand geïnspireerd geraakt? Elvis Presley was mijn grootste inspiratiebron omdat hij het allemaal had. Een goede stem, uiterlijk mee en hij had iets magisch wat de hele wereld bijna pakte.

Hoe kwam je tot het besluit om mee te doen met The Voice of Holland? Mijn manager kwam er mee. Ik wilde in eerste instantie niet maar later dacht ik: ‘Ach waarom ook niet een keer proberen. Al is het maar voor de ervaring’.

Hoe kijk je nu terug op je tijd in The Voice of Holland? Het was een leerzame tijd waar je nieuwe kanten van jezelf leert kennen. Ook goed om te zien hoe het werkt bij televisie. Het spel element sprak me niet heel erg aan omdat muziek uiteindelijk geen wedstrijd is maar het hoort er soms nou eenmaal bij.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen tijdens je zangcarrière? Het beste advies is: niet te hard je best doen. Less is vaak more. Als dat je uitgangspunt is zing je uiteindelijk veel meer ontspannen.

Welke ervaring vergeet je nooit meer? Het moment dat ik voor het eerst op tv was  en ik op een sixteen party bij iemand thuis aan het optreden was. De tv stond aan en ik was favoriet van die dag geworden. Mijn telefoon ging non-stop af met smsjes, een paar minuten lang.

Hoe bereid jij je voor op een optreden? Ik kom op tijd om te acclimatiseren en ga daarna zwaar aan de alcohol HAHAHA nee grapje. Ik zorg dat mijn geluid goed is en ik goed gegeten heb en regel een fles water. Dan pas heb ik rust en kan ik me focussen op de muziek.

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Mijn inspiratie haal ik uit de soap van het leven. Een gebeurtenis in mijn of iemand anders zijn/haar leven, is wat me boeit. Daar schrijf ik over.

Wie is je favoriete zanger/zangeres? Mijn favoriete zanger bestaat niet, ik houd van verschillende stemmen/sounds. Het is ook maar net waar ik behoefte aan heb of in welke stemming ik ben. Ik luister veel naar nieuwe singer songwriters als James Bay, Gavin James en ook John Mayer, Ed Sheeran. Heerlijke stemgeluiden en mooie muziek.

Als je mocht kiezen, met wie zou je dan nog eens samen willen werken? Dan zou ik willen samen werken met Einaudi, daar zou ik wel een paar songs mee willen schrijven. Ik ben gek op melancholische songs.

Welke tip zou je de deelnemers van CREATE! Heuvelrug mee willen geven? Wat ik mee zou willen geven is: Beleef plezier in wat je doet en als je weet dat je talent hebt, benut deze dan ook optimaal. Heb je serieuze ambities in de muziekwereld is de tip: ontwikkel je niet alleen creatief maar regel ook het zakelijke stukje stap voor stap.

Meer lezen over Ray Klaassen? Zie zijn website!

2017-05-10T09:20:42+00:00