Loading...

Lezingen & Workshops FOOD 2016

Lezingen & Workshops FOOD 2016 2017-02-07T17:27:50+00:00
Klik op de foto om naar de website te gaan!
Petra Essink
Petra Essink Vitale voeding met proeverij (zondag 5 juni)
In de workshop van Petra Essink ontdekken we samen een geheimzinnige relatie tussen planten en mensen. Waarom zijn worteltjes goed voor je ogen? Bladgroenten gunstig voor longen en hart? En vruchten vooral weldadig voor je buik en ledematen? In oktober 2016 verschijnt haar boek Vitale Voeding, Barstensvol Leven, dat ze samen met Paul Doesburg schrijft.
Maartje Gruter
Maartje Gruter Interactieve wandelingen (zondag 5 juni)
Maartje Gruter verzorgt een interactieve rondleiding door de kruidentuinen van de Kraaybeekerhof. Maartje is docent kruiden en voert mensen tijdens de rondleiding mee langs de wereld van kruiden en verhalen. De smaak van kruiden verfijnt elk gerecht en de toepassingen van de geneeskracht ondersteunen je leven.
Henny de Lint
Henny de Lint Smaak zonder smaakversterkers (zaterdag 4 juni)
Natuurvoedingsdiëtiste Henny de Lint verzorgt een lezing over smaak waarbij de vraag wel of geen smaakversterkers centraal staat. Zoet, zout, zuur, bitter of umami: smaken verschillen en dat geldt ook voor de voedselkeuze verbonden aan al die smaken. En nog een stapje verder, geldt dat ook voor de teeltwijze, bijvoorbeeld biologisch(-dynamisch). Daar hebben we geen smaakversterkers voor nodig of toch wel?
Slow Food Utrecht
Slow Food UtrechtVan produceren tot consumeren (zaterdag 4 & zondag 5 juni)
De Slow Food-beweging kent wereldwijd, en ook in Nederland, een snelgroeiend aantal leden en sympathisanten. Wie zijn deze mensen en wat betekent de Slow Food-filosofie eigenlijk in de praktijk voor producenten en consumenten? Welmoet van der Feltz (YFM Utrecht) en Ernst Hart (Slow Food Utrecht) lichten dit toe met herkenbare voorbeelden en prikkelende stellingen. Bovendien gaan ze graag het gesprek met je aan over lekker, puur en eerlijk voedsel. Uiteraard hoort hier ook iets te proeven bij. Van harte welkom!

Zie ook: Youth Food Movement: www.youthfoodmovement.nl of www.facebook.com/yfmutrecht

Ineke Fienieg
Ineke FieniegLezing met proeverij (zaterdag 4 juni)
Granen zaaien verwarring. Maken ze ons nu dik, moe en ziek? Of zijn de granen juist een geschenk uit de hemel dat we moeten leren hanteren en waarderen? Ineke Fienieg is natuurvoedingskundige, opgeleid aan de Kraaybeekerhof Academie en neemt je in deze lezing mee in het ritme van de 7 granen, op zoek naar levenskracht.

Marian Wieriks / Jos Willemse
Marian Wieriks / Jos WillemseBijentuin (zaterdag 4 & zondag 5 juni)
Verschillende enthousiaste imkers zijn verbonden aan Stichting de Bijentuin. Zij verzorgen de bijenvolken, het onderhoud van de bijentuin en verzorgen cursussen. Kom jij ook een kijkje nemen in de bijentuin!? Tijdens FOOD kun je voor al je vragen bij hen terecht!

Theo Engbers
Theo EngbersRondleiding van de tuinbaas (zaterdag 4 & zondag 5 juni)
Theo Engbers is tuinbaas op Landgoed Kraaybeekerhof. Tijdens zijn rondleidingen toont hij de verschillende groentes, fruitsoorten en bloemen die het landgoed rijk is.

De Werkhoven
De WerkhovenSmaken van de Heuvelrug
Annet Werkhoven kent de Heuvelrug als geen ander! Op Landgoed Kraaybeekerhof zal zij verhalen vertellen uit haar boek Smaken van de Heuvelrug bij de IJskelder!

Academie Kraaybeekerhof
Academie Kraaybeekerhof
De Academie Kraaybeekerhof biedt opleidingen, cursussen en workshops voor ontwikkeling van bewustzijn over aarde, voeding en gezondheid. Tijdens FOOD vertellen zij meer over hun activiteiten!