Loading...

Kinderprogramma FOODPROOF 2018

Kinderprogramma FOODPROOF 2018 2018-06-04T19:37:22+00:00

FOODproof is leuk en leerzaam voor kinderen. Zo kunnen ze op ontdekkingsreis met het FOODpaspoort en nog veel meer.

Kinderworkshop COMPOST KUNST
Kinderworkshop COMPOST KUNSTAnkie Winkelman
Dit jaar zal Ankie Winkelman van ArtYshock de workshop COMPOSTKUNST geven. Tijdens de workshop Compost Kunst, gaan we aan de slag met “voedsel rest afval” van het festival zelf. Van de compost maken we kleine kunstwerkjes. We gaan er mee boetseren, en maken fantasiedieren, die in ons lichaam wonen. De dieren helpen je om je voeding te verwerken van je mond tot je kont. Je diertjes mogen mee naar huis of in de tuin gezet worden. Zodat de natuur ze weer kan “opeten”.

Doe je mee? Kom dan samen met je ouders langs op FOODproof 2018.

Het broodmannetje
Het broodmannetjeBakkersvrouw Kaatje
Bakkersvrouw Kaatje bakt heel veel verschillende broodjes en brood. Bruinbrood of knip en bruine bolletjes met maanzaad en heel veel meer. Steeds meer vragen mensen om
‘baguette of panini’ en wat je allemaal hebt voor gekke soorten. Het lekkers is toch de
specialiteit van Kaatje: de Utrechtse Broodmannetjes. Die zijn met liefde gebakken en
‘betoverd’: als je die eet wil je nooit meer ruzie maken! Een interactieve en muzikale voorstelling met ruziemakende broodjes uit allerlei landen.
Het FOODproof paspoort voor kinderen
Het FOODproof paspoort voor kinderenJouw route door FOODproof
Denk jij dat FOODproof alleen leuk is voor volwassenen? Dan heb je het mooi mis. Bij binnenkomst krijg je je eigen FOODproofpaspoort. Daarmee baan je je een weg langs allerlei leuke wetenswaardigheden over food. Bovendien mag je als kind ook nog eens gratis naar binnen. Trek je ouders dus uit die stoel en neem ze mee naar FOODproof 2018!
De 'Wat-weet-jij-over-fruit-Quiz'
De 'Wat-weet-jij-over-fruit-Quiz'Rabobank Rijn & Heuvelrug
Fruit is gezond en dat wist je al, maar fruit is ook heel bijzonder! Kijk maar eens naar alle verschillende soorten kleuren, smaken en geuren van fruit. Wist je bijvoorbeeld dat aardbeien ook wel Zomerkoninkjes worden genoemd vanwege het kleine groene kroontje en dat deze zoete vruchtjes rijk zijn aan vitamine C? Tijdens FOOD-proof komen er nog meer fruitweetjes voorbij in de Wat weet jij over fruit-Quiz voor kinderen.
We zien je graag dan!

Beleef FOODproof met jouw eigen paspoort
Beleef FOODproof met jouw eigen paspoortBoordevol opdrachten en weetjes