Loading...

FOODmarkt 2018

FOODmarkt 2018 2018-06-06T21:01:05+00:00

Deze pagina geeft u een overzicht van alle deelnemers aan de FOODmarkt 2018.

Patisserie van Barneveld
Patisserie van Barneveld
Erik Zillig uit Driebergen gebruikt de recepten van zijn grootvader om heerlijke appeltaarten te maken. Tijdens FOOD zal hij verse appeltaart maken en neemt hij nog meer lekkers mee!

Het 'Goulashkanon'
Het 'Goulashkanon'Militaire veldkeuken
Nieuw op FOODproof is het ‘Goulashkanon”. Deze militaire veldkeuken uit het voormalig Oost Duitsland is een oldtimer uit 1957. Een rijdend fornuis om de soldaten
in het veld van een voedzame maaltijd te voorzien. Elke ketel heeft z’n eigen vuurbron, gestookt hout, dus zelfvoorzienend met rook uit de pijp! In WW1 en WW2 noemden de soldaten de veldkeuken gekscherend een “Gulaschkanone” omdat de schoorsteen vanuit een vliegtuig op een kanonloop leek. Broodjes ‘rechte’ rookworst (een kromme rookworst ‘past’ niet op een broodje). Zelf gefruite uitjes toevoegen en zelf mosterd, mayo en ketchup knijpen! Mmmmm, lekker!
Mobiele wijnbar
Mobiele wijnbar
De wijnen zijn afkomstig van een klein wijnhuis in Verona, Italië. Kom deze kwaliteitswijnen proeven. Van rood tot wit tot mousserend. Tot de 10e!
The Rolling Smokers
The Rolling Smokersvoor kwaliteitsvis
The Rolling Smokers is een gezellige crew met een stoere brandweerwagen die omgebouwd is tot foodtruck met aanhanger. Zij zijn gespecialiseerd in het bereiden van kwaliteitsvis en maken van ieder gerecht een uniek feestje. Kom langs op FOODproof en laat je verrassen door onze verse producten.
Gelati di Rozy
Gelati di Rozy IJs uit Amerongen
Mark Cappenburg maakt ijs van vers fruit, boerenmelk, dat vrij is van kleurstoffen, geurstoffen en smaakstoffen en dat proef je! Zijn ijstruck vind je in de Historische tuin van Bartiméus.

Toia
ToiaEigentijdse uitvoering van Italiaanse gerechten
Toia is de naam van het huis van de oma van Leonardo da Vinci, dé plek waar Leonardo zijn creativiteit kon ontwikkelen. Creativiteit staat bij Toia voorop, zowel in het denken als in het doen, zo brengt Toia eigentijdse uitvoeringen van traditionele Italiaanse gerechten!

Mister Coffee
Mister CoffeeMobiele koffiebar
De eigenaar brandt de koffie eigenhandig. Zodat er iedere keer een heerlijke, verse blend is. Ed schenkt heerlijke, verschillende koffies voor u in, niks is hem te gek!
Tot zelf gezette ijskoffie aan toet met heel veel passie en liefde voor de klant.
Mister Coffee levert ook heerlijke koffie en thee voor thuis. Laat je verwennen door de lekkerste verse koffiebonen en losse thee.

KOEK & EI
KOEK & EILunch restaurant
KOEK & EI is een klein en gezellig lunch restaurant in Driebergen. Een ontmoetingsplaats die met veel liefde en aandacht is ingericht. maar koek & ei is meer dan een gewoon lunchrestaurant. Het is ook een plek met een bijzonder verhaal over bijzondere mensen. Het is een dagbesteding waar mensen met een beperking zinvol werk kunnen doen in een veilige omgeving. Kom gerust eens binnen om ons te ontmoeten!

Fruitbedrijf I. Westeneng
Fruitbedrijf I. WestenengFruit
Ons fruitbedrijf bevindt zich op de grens van de gemeente Zeist, De Bilt, Utrecht en Bunnik. In 2000 hebben wij het bedrijf overgenomen van de ouders van Izaäk en daarmee zijn wij nu de 6e generatie op deze plaats. De boomgaard is 12,5 hectare groot en wij telen 10 soorten appels, 6 soorten peren en 6 soorten pruimen.
Pro Vino
Pro VinoWijn, grappa, likeuren, aperitieven, vleeswaren koekjes en chocolade uit Italië
Pro Vino is ontstaan vanuit passie voor wijn en eten uit Italië. Een land waar ik al meer dan 30 jaar zoek naar wijnhuizen en wijnen die passen bij mijn filosofie vormen de basis van Pro Vino. Naast wijnen zijn wij ook leverancier van Grappa, likeuren, aperitivo’s, vleeswaren koekjes en chocolade uit Italië met allemaal een ambachtelijke en duurzame achtergrond. De producenten waar ik mee samenwerk produceren allemaal kwaliteitswijnen waarbij duurzaamheid, respect voor het land en milieu centraal staat. Bij Pro Vino staat de service aan onze klant centraal. Wij gaan hier verder in dan het leveren van wijnen. Naast wijn is de combinatie wijn en spijs een interessegebied dat mij al jaren inspireert en uitdaagt om te komen tot nieuwe combinaties, deze kennis en kwaliteit wil ik graag delen met mijn klanten.
Pino Poffertjes
Pino PoffertjesPoffertjes
Pino Poffertjes is een flexibel en vriendelijk bedrijf dat kwaliteit en professionaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Wij gebruiken uitsluitend biologische ingrediënten zoals melk van weide-koeien, echte grasboter (= roomboter) en eieren van vrije uitloopkippen. Er kan gekozen worden uit verschillende toppings: poedersuiker, jam, chocoladesaus, Nutella en/of grand marnier.
De onvergetelijke carpaccio van De Goetsack is terug!
De onvergetelijke carpaccio van De Goetsack is terug!Hoeve Ravenstein
A la minute flinterdun gesneden van de kogelbiefstuk van de op natuurlijke manier grootgebrachte koeien van @HoeveRavenstein uit Baarn. En dat proef je!
Bartiméus Sonneheerdt
Bartiméus Sonneheerdt Blind proeverij en meer
In Nederland zijn circa 350.000 mensen blind of slechtziend, Bartiméus Sonneheerdt maakt zich sterk voor deze blinde en slechtziende mensen.
Om een indruk te geven wat het betekent als je blind of slechtziend bent is Bartiméus Sonneheerdt op FOODproof aanwezig met een aantal activiteiten:
1. Wat proef jij? Blind proeverij
2. Is jouw glas half vol? daagt bezoekers uit om geblinddoekt een glas water in te schenken
3. Chef jij het? een workshop waarbij bezoekers geblinddoekt een 1 persoons aardbeien tiramisu maken.
Theehuis ’t Sand
Theehuis ’t Sand(H)eerlijke producten uit de omtrek en zoveel mogelijk fairtrade
Als bezoeker kunt u genieten van heerlijke lekkernijen. Zij serveren (h)eerlijke producten uit de omtrek en zoveel mogelijk fairtrade. Het lekkers wordt gebakken op de werkplaatsen van Bartiméus. Heerlijk uienstokbrood, quiches met ingrediënten uit de moestuin en een fantastische soep. Kom dat proeven!

Meisjes van de wijn
Meisjes van de wijnProeven met de Meisjes is een feest op zich
De Meisjes van de Wijn blazen het stof van de wijn af en maken wijn weer leuk voor iedereen. Met veel vrolijkheid, begrijpbare verhalen en ook nog heerlijke wijnen die veelal zelf geïmporteerd worden is het proeven met de Meisjes een feest op zich. Speciaal voor Foodproof is er door de Meisjes van de Wijn in samenwerking met Bartimeus een ‘blind tasting’ ontwikkeld. Samen gaan we op zoek naar de verschillen in het waarnemen van smaken.

Rots
RotsRoger Frijters
IJs, gemaakt naar eigen recept en vers van de Boerderij, vol en puur van smaak. Bereid met melk, room en eieren van Boerderij de Hondspol dus 100% biologisch!