Loading...

FOODmarkt 2017

FOODmarkt 2017 2017-05-31T11:41:52+00:00

Op deze pagina een overzicht van alle deelnemers aan de FOODmarkt 2017.

Samen Soepen
Samen SoepenSoepen voor een sterke samenleving
‘Samen soepen’ begon in Leersum met de ‘Dorpssoep’. Na twee succesvolle jaren gaat Stichting Samen aan de Soep nu de uitdaging aan om heel Holland uit te nodigen om samen te gaan ‘soepen’; het nieuwe werkwoord voor het creëren van laagdrempelige ontmoetingsmomenten – met elkaar en voor elkaar – in straten, buurten, dorpen. Werk mee aan een sterke samenleving en kom soepen tijdens FOOD 2017. U vindt ons in de grote tent.

Opgepot
OpgepotVeronique Werz
Veronique heeft een beetje uit de hand gelopen hobby in het oppotten van allerlei lekkers als zevenblad, paardenbloemen maar ook gegrilde courgetjes. Op FOOD laat zij zien wat er nog meer bij is gekomen. Kom proeven en neem wat mee naar huis.
De Buurjongens
De BuurjongensSchuttingen
Toe aan een nieuwe schutting? De Buurjongens maken hier een feestje van! Zij ontwerpen schuttingen om je tuin tot leven te brengen!
Patisserie van Barneveld
Patisserie van Barneveld
Erik Zillig uit Driebergen gebruikt de recepten van zijn grootvader om heerlijke appeltaarten te maken. Tijdens FOOD zal hij verse appeltaart maken en neemt hij nog meer lekkers mee!

Carolien Hankel
Carolien HankelZelfstandig illustrator/grafisch vormgever
Speciaal voor FOOD 2016 maakte ik 6 illustraties van ‘mixed up’ fruit en groentes, waaronder de Pepeer (peer en een peper) en de Bananas (banaan en een ananas). Dankzij de vele leuke reacties die ik vorig jaar heb mogen ontvangen heb ik ook dit jaar weer erg veel zin om mijn ‘froente en gruitjes’ te laten zien aan het publiek!
Het Serviesfabriekje
Het Serviesfabriekje
In het keramisch atelier Het Serviesfabriekje ontwerpen Floortje en Wanne Roetemeijer kandelaren, servies, vazen en schalen. Tijdens FOOD tonen zij hun mooiste werk!

De Natuurkok
De NatuurkokDanielle Berghmans
Danielle Berghmans kookt boven een vuurtje in een heksenketel soep met ingrediënten uit de natuur. Ook laat zij zien hoe je van kruiden lekkere sauzen en oliën kan maken! En heb je al eens meelwormen geproefd?

LEKKER
LEKKERDriebergen
Tijdens FOOD kun je bij als fijnproever terecht bij LEKKER. Zij zorgen voor heerlijke streeksappen en streekbier, maar verzorgen voor de goeie trek ook quiches, broodjes en soepen!

Gelati di Rozy - IJs uit Amerongen
Gelati di Rozy - IJs uit Amerongen
Mark Cappenburg maakt ijs van vers fruit, boerenmelk, dat vrij is van kleurstoffen, geurstoffen en smaakstoffen en dat proef je! Op 10 en 11 juni staat zijn ijstruck op de Historische tuin van Bartiméus.

Kraaybeekerhof - Academie - Restaurant - Landgoedwinkel
Kraaybeekerhof - Academie - Restaurant - Landgoedwinkel
Alle facetten van Kraaybeekerhof versterken elkaar dit jaar op FOOD. De academie toont de opleidingen die ze biedt, het restaurant geeft een voorproefje van al het lekkers dat ze maken en de landgoedwinkel verkoopt producten afkomstig van het mooie landgoed in Driebergen.

De Hondspol
De Hondspolbiodynamische boerderijwinkel
De toewijding van De Hondspol, waar al ruim 30 jaar biodynamisch wordt geboerd, kun je proeven in hun producten. De boerderijwinkel uit Driebergen verkoopt o.a. dagverse boerenmelk, romige kaas, frisse yoghurt, smaakvolle groenten en biologisch vlees.

Eemlook
Eemlookbiologische knoflookteelt
Eemlook uit Leusden is een kleinschalig mens- en milieuvriendelijk bedrijf waar op biologische wijze knoflook wordt geteeld.

Très Jolie
Très Joliebiologisch geteeld fruit
In onze verwerkte biologische producten proberen we de natuurbeleving van het biologisch geteelde fruit uit onze tuin vast te leggen. We letten door de bijzondere samenstellingen op een goede smaak en een gezond product. Zo werken we suikervrij of met zo min mogelijk toegevoegde suiker. Hierdoor zit niet alleen meer fruit in het product, maar komt de smaak van de verschillende soorten bessen zo veel beter tot haar recht.

El Capuccino
El Capuccinomobiele espressobar
Met zijn authentieke mobiele espressobar verzorgt gecertificeerd barista Danny van der Kruijssen de heerlijkste koffies en mooiste creaties voor FOOD.

Toia
ToiaEigentijdse uitvoering van Italiaanse gerechten
Toia is de naam van het huis van de oma van Leonardo da Vinci, dé plek waar Leonardo zijn creativiteit kon ontwikkelen. Creativiteit staat bij Toia voorop, zowel in het denken als in het doen, zo brengt Toia eigentijdse uitvoeringen van traditionele Italiaanse gerechten!

Studio DaG
Studio DaGOntwerpstudio van uitvinder en illustratrice
Veelzijdigheid wordt ons verweten. “alsof er drie vormgevers aan het werk zijn”. En dat klopt. Wij hebben ieder onze eigen stijl en samen nog een derde. We laten ons niet leiden door verwachtingen in kleur, materiaal of vorm, slechts door ons hart.
Onkruidschalen: ontstaan vanuit een liefde voor het veldboeket en de Oudhollandse papierknipkunst, een schaal ontworpen door te knippen uit papier, wordt uitgevoerd in rvs een pronkstuk die de schoonheid van onkruid laat zien.
Table leafs: een Hortus Botanicus in metaal om je huis mee te decoreren. Door de schaar en de hand van de ontwerpster groeit de meest fantasierijke flora.

Daily Dog
Daily DogFood Truck
The ‘Best Of Both Worlds’ komt samen in de stoere Foodtruck van DailyDog: grote puntzakken met handgesneden, krokant-gebakken Nederlandse Bio Frites en een verrassend assortiment Culinaire Hotdogs. O.a. onze BeeBeeQue-, Chili Chief- en Hot Asian Dogs zijn al geliefd bij veel fans! Kom en geniet van al dit lekkers tijdens FOOD 2017.
Take away & bar
Take away & bar Cloo&Leyn
Een bar waar overheerlijke lokale, regionale en Nederlandse dranken worden geserveerd. Biologisch, gezond en niet-alledaags. Kom en proef zelf, voor jong en oud!
We maken er prachtige, culinaire hapjes bij
 Foodsieraden
FoodsieradenMirjam Verhoef
Mooie sieraden, die symbool staan voor iets. Mirjam Verhoef laat haar creativiteit spreken in het oude ambacht van het sieradenontwerpen. Speciaal voor FOOD 2016 heeft zij sieraden gemaakt gebaseerd op eten. Op FOOD 2017 is zij terug, met meer ontwerpen en spannende designs. En natuurlijk weer geïnspireerd op voedsel.
Beleef kaas!
Beleef kaas! Kaasmakerij Huig van der Graaf
Een royaal assortiment van zelfgemaakte kazen, gemaakt van regionale koeien- en geitenmelk. Biologisch en ambachtelijk gemaakt op de Utrechtse Heuvelrug, zoals echte Doornse brie.