Loading...

FOOD voor kinderen

FOOD voor kinderen 2017-05-24T15:02:51+00:00

FOOD is leuk en leerzaam voor kinderen. Zo kunnen ze genieten van het theater Babboes, op ontdekkingsreis met het FOODpaspoort en nog veel meer. Binnenkort het volledige programma op deze pagina.

Burning Raspberries
Burning RaspberriesIwan van Dam
Een spectaculaire straattheater-act die entertainment combineert met koken. Een voorstelling die op een poëtische manier speelt met rook, vuur, geuren en smaak. Theatermaker en acteur Iwan Dam was dit seizoen te zien in “Buurman en Buurman worden beroemd”. Daarnaast maakt hij al jaren voorstellingen waarin hij kookt. Altijd met het uitgangspunt dat het eindresultaat opgegeten moet kunnen worden.
Burning Raspberries wordt op beide festivaldagen gespeeld om 13.00 en 15.00 uur.
Van kindertekening naar servies
Van kindertekening naar serviesChil-Dish
Waarom is een bord rond? Kan een theepot eruit zien als een huis? Chil-Dish vertaalt kindertekeningen naar echt bruikbaar servies. Tijdens FOOD krijgen kinderen de kans om hun visie op servies op papier te zetten. Daarbij maken ze kans op een echte 3D-print in porselein door Shapeways New York. Kinderen kunnen deze workshop doorlopend volgen op beide festivaldagen.
Babboes
BabboesDe verhalenverteller
Verhalenverteller Babboes is een expressieve verteller, die verhalen met humor tot leven brengt. Tijdens FOOD zal ze vertellen over Anansi, een Caribische spin met wel heel menselijke trekjes. Anansi is meestal liever lui dan moe, maar ook listig en vindingrijk – vooral als er iets te eten is!
Babboes vertelt haar verhalen op beide festivaldagen op het halve uur, dus 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur.
Luciano Gelati
Luciano GelatiStan Lambregts de zingende ijscoman
Stan Lambregts is met zijn mobiele ijsbak gevuld met Italiaans ijs, gezongen Italiaanse aria’s en de nodige humor trakteert Luciano iedereen op een flinke doses mediterrane sentimenten. Is hij Is hij operazanger of ijscoman? Of misschien wel allebei? IJsco Figaro zingt altijd vrolijke operamelodietjes totdat er iets vreselijk misgaat met zijn ijs. Dan zijn de liedjes ineens niet meer zo vrolijk. Gelukkig helpen de kinderen hem met het oplossen van het probleem. IJsco Figaro kan weer vrolijk zingen. In deze grappige, korte voorstelling introduceert Stan Lambregts klassieke muziek met een vette knipoog bij kinderen vanaf 2 jaar.
Luciano Gelati is zondag aanwezig op FOOD
Het FOODpaspoort voor kinderen
Het FOODpaspoort voor kinderenJouw route door FOOD
Denk jij dat FOOD alleen leuk is voor volwassenen? Dan heb je het mooi mis. Bij binnenkomst krijg je je eigen FOODpaspoort. Daarmee baan je je een weg langs allerlei leuke wetenswaardigheden over FOOD, smaken op de Heuvelrug. Bovendien mag je als kind ook nog eens gratis naar binnen. Trek je ouders dus uit die stoel en neem ze mee naar FOOD!
De Wat weet jij over fruit-Quiz
De Wat weet jij over fruit-QuizRabobank Rijn & Heuvelrug
Fruit is gezond en dat wist je al, maar fruit is ook heel bijzonder! Kijk maar eens naar alle verschillende soorten kleuren, smaken en geuren van fruit. Wist je bijvoorbeeld dat aardbeien ook wel Zomerkoninkjes worden genoemd vanwege het kleine groene kroontje en dat deze zoete vruchtjes rijk zijn aan vitamine C? Tijdens de FOODmarkt komen er nog meer fruitweetjes voorbij in de Wat weet jij over fruit-Quiz voor kinderen. We zien je graag dan!

Blind Proeven
Blind ProevenVereniging Bartiméus Sonneheerdt
Schuif aan bij Vereniging Bartiméus Sonneheerdt en ervaar hoe het is om te eten met een zichtbeperking. Als je niet ziet wat je eet, ben je aangewezen op andere zintuigen. Deze ervaring geeft je een totaal andere kijk op de smaak en structuur van voedsel. Durf jij de uitdaging aan? Dan maak jij kans op één van de diners in het donker.
Blind Proeven is voor alle leeftijden doorlopend te volgen op beide festivaldagen.