Loading...

Designers FOOD 2017

Designers FOOD 2017 2017-05-31T16:46:40+00:00

Hier vindt u een overzicht van alle innovatief designers op het gebied van FOOD.

Care for milk
Care for milkEkaterina Semenova
Care for Milk gaat om melk als product weer meer waarde te geven. Gedurende haar onderzoek, onderzocht Ekaterina hoe zij het residu van melk kon gebruiken als glazuur op keramiek. De klei wordt er duurzamer en waterproof door.

Chocobombes
ChocobombesNaomi Jansen
Chocobombes zijn bonbons speciaal voor zwangere vrouwen, ze zijn gevuld met een gezonde boodschap. De vullingen van de bonbons zijn met zorg samengesteld en afgestemd op de voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde zwangerschap. Chocobombes zal de vrouw op een lekkere manier door de zwangerschap heen leiden, terwijl ze geïnspireerd wordt om gezond en gevarieerd om te gaan met de dagelijkse voeding.

Connect the dots
Connect the dotsIris Floor
Daag jezelf uit met het prachtig vormgegeven boek Connect the Dots. Het boek dat op inspirerende wijze voeding, lichaam en geest met elkaar verbindt. Wetenschappelijke kennis wordt duidelijk en herkenbaar uitgelegd door middel van illustraties, fotografie, lekkere recepten en uitdagende challenges. Ga de uitdaging aan, neem het heft in eigen handen en haal het beste uit jezelf.
Contatto
Contatto Giulia Soldati
Contatto is een nieuwe culinaire cultuur die een verandering in de huidige cultuur van voedsel bepleit. Zij gaat tegen de bestaande cultuur in, die essentiële zintuigelijke ervaringen negeert. Tactiele sensaties kunnen niet worden uitgedrukt in woorden: we kunnen ze wel begrijpen door het te voelen op onze huid. Contatto is een nieuwe benadering van de materialiteit van voedsel, van nieuwe manieren van voorbereiden en van de consumptie, waarbij de hand steeds wordt gebruikt.
Genees Smakelijk
Genees SmakelijkNaomi Jansen
Genees Smakelijk is een concept dat een verbinding maakt tussen voeding en gezondheid. Meer ziekten dan we denken hebben te maken met wat we eten. Industrieel eten maakt 10% van de bevolking ziek. Dat zegt professor Geuns van universiteit Leuven. Hij refereert naar kanker, hart en vaat ziekten en diabetes als resultaat van vetten en suikers in onze bewerkte voeding. Maar als voedsel ons ziek kan maken, kan de patiënt zichzelf dan ook gezond eten? Onze westerse geneeskunde is gebaseerd op pillen ter behandeling van een ziekte. Recent onderzoek wijst echter uit dat gezonde voeding extra bijdraagt aan een beter herstel.

Ginly
GinlyRoald Sooijs
In lijn met de familietradities, begon Sooijs met het maken van zijn eigen alcoholische dranken als een tiener. Onlangs nam deze hobby een serieuze wending. Omdat het verboden is om alcohol te distilleren ontwierp hij voor zijn afstudeerproject aan de Design Academy in Eindhoven, een destillateur. Hiermee overtreedt hij de wet niet. ‘Ginly’ is een damp botanische ei dat de destillatie deel slaat. Het verrijkt elke geest met een frisse smaak van kruiden, fruit of groenten.
Vanitas Fructus
Vanitas FructusEveline Raap
Voor Vanitas Fructus onderzocht Eveline Raap de religieuze symboliek van vruchten en zet deze in directe link met menselijke karaktereigenschappen. Door middel van interactie van haar publiek creëert Eveline een op het individu afgestemd abstract stilleven. Voedsel is een nieuw medium in het onderwerp, met dit werk wil Eveline Raap voedsel als kunstvorm neerzetten.
SKINNED BANANA
SKINNED BANANALotte de Boer
Ooit een materiaal gezien van bananenschillen? Lotte de Boer ontwikkelde voor haar afstudeerproject, aan de Hogeschool voor de kunsten, een materiaal op basis van bananenschillen genaamd SKINNED BANANA. Tijdens dit project onderzocht zij hoe ze bananenschillen kon omzetten tot een bruikbaar materiaal. Op dit moment onderzoekt zij de mogelijkheden om het materiaal toe te passen voor een collectie schoenen.

IGNORANCE IS BLISS
IGNORANCE IS BLISS Agne Kucerenkaite
De ‘Ignorance is Bliss’ serie, bestaand uit een set van porseleinen servies, glazen borden en een tafelloper en -textiel, is gemaakt van industrieel afval. Door te experimenteren met diverse technieken heeft Agne Kucerenkaite de vervuilde aarde gebruikt om kleur te geven aan diverse materialen. Ze hoopt met haar creaties een verbinding te maken tussen het voormalig misbruik van de aarde met het hedendaagse hergebruik en dat ze bewustwording creëert om een betere en schonere toekomst veilig te stellen.