Loading...

Waterspraak

Waterfestival ‘WaterSpraak’ zet water op de agenda
De stichting 100% Heuvelrug organiseert in juni het waterfestival ‘WaterSpraak’. Doel is het thema water binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug onder de aandacht brengen. De Stichting organiseert een publieksdebat over water op Kasteel Amerongen, een Drive-in bioscoop bij de Marinierskazerne, een filmfestival met films en documentaires over water. Op 6 juni valt de glossy ‘Bron’ bij alle inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug op de mat met interviews, columns en foto’s over water.

Grondwater van drinkkwaliteit en bodemverdroging op de Utrechtse Heuvelrug
De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een geweldige natuurbron: grondwater van een zeer goede drinkkwaliteit. Wij beseffen ons te weinig hoe kostbaar dit bezit is en hoe bepalend water is voor leven en gezondheid. Ondanks de grote voorraad grondwater is er op de Heuvelrug ook sprake van bodemverdroging en een zakkend grondwaterpeil. Wat voor gevolgen heeft deze bodemverdroging eigenlijk? En belangrijker: wat kunnen we er aan doen? Kortom het is tijd om ons te verdiepen in water.

Publieksdebat op Kasteel Amerongen
Stichting100% Heuvelrug organiseert op 17 juni het publieksdebat WaterSpraak: ‘Als het water je aan de lippen staat’ op kasteel Amerongen. We nodigen u van harte uit mee te discussiëren met professor Nick van der Giesen, raadslid Jan Willem Eggink en wethouder Tim Verhoef. Lees meer over het publieksdebat. Lees meer over het programma van het publieksdebat of meld u aan via: info@100procentheuvelrug.nl.

Filmfestival van 20 tot en met 23 juni met een Drive-in bioscoop
Ook hebben we een filmfestival op het programma met als hoogtepunt een ‘Drive-in’ bioscoop bij de Marinierskazerne waar de film ‘de Storm’ vertoond zal worden op 21 juni. Daarnaast worden in alle dorpen huiskamerbioscopen ingericht op bijzondere locaties als landgoederen en boerderijen. Daar worden tussen 20 en 23 juni films en documentaires vertoond die het belang van water in prachtig in beeld brengen. Lees meer over het programma van de drive-in bioscoop

Onthulling van een watertap op het dorpsplein in Maarn
Verder onthult Stichting 100% Heuvelrug op 27 juni op feestelijke wijze de eerste openbare watertap op het dorpsplein in Maarn. Productontwerpster Nienke van de Pol ontwierp hierbij bankjes om de watertap als ontmoetingsplek te herintroduceren. Met het realiseren van de watertap dragen we bij aan een watervoorziening in een ontwikkelingsland via project ‘Join the pipe’. De watertap is een blijvend aandenken van de Viering van de Vrede van Utrecht waar dit waterfestival onderdeel vanuit maakt.

Opening van het waterfestival op 2 juni op Landgoed Beukenrode
Op 2 juni is de officiële opening van het waterfestival om 14.00 uur op Landgoed Beukenrode. Wethouder Tim Verhoef zal het eerste exemplaar van de glossy Bron en de Heuvelrug design waterkruik ontworpen door productontwerpster Nienke van de Pol in ontvangst nemen. De Heuvelrug design waterkruik is hier te bestellen

2015-04-23T08:43:46+00:00