Loading...

FOODproof 10 juni 2018

FOODproof 2018, voorheen bekend als FOOD, smaken op de Heuvelrug  keert terug op 10 juni 2018 met WORKSHOPS, FOODDESIGN, EXPOSITIES, THEATER, MUZIEK, PROEVEN en MEER. FOODproof is een belevenis voor alle leeftijden.

Leer interactief over voedsel en gezondheid

Tijdens FOODproof wordt interactief en experimenteel met de bezoekers de uitdaging aangegaan om te onderzoeken en te ontdekken wat voeding met je doet. Door middel van fooddesign wordt de toekomst van voedsel in kaart gebracht en daarbij wordt een beroep gedaan op alle zintuigen. Denk bijvoorbeeld aan een geurenkaart, het werken met bloed als bijproduct van vleesverwerking en hoe voedsel invloed kan hebben op intimiteit en sensualiteit. Maar ook successen van voorgaande jaren, zoals blind proeven en de Voedselapotheek van Naomi Jansen staan op het programma.

Kinderprogramma
Kinderprogramma
Kinderen hebben de toekomst
De toekomst van voedsel is van groot belang en daarom richt FOODproof zich ook op kinderen. Met het bekende FOODpaspoort ontdekken kinderen zelfstandig het festival en worden ze nu meer dan ooit gestimuleerd om met voedsel te experimenten. Ze kunnen ook de hele dag aanschuiven om met de workshop Compost Kunst van restafval van voedsel kunstwerkjes te maken. Ervaren en beleven staan voorop met als doel het ontwikkelen van nieuwe perspectieven.
Voedsel hand in hand met design, kunst, theater en muziek
Voedsel hand in hand met design, kunst, theater en muziek
FOODproof legt op verrassende wijze verbanden tussen voedsel en expressie in de vorm van design, kunst, theater en muziek. Zoals de succesvolle samenwerking met Art Y Shock, food-theater dat een programma speciaal voor FOODproof ontwikkelt. Daarnaast worden straattheater acts over voedsel geprogrammeerd en klinkt er overal heerlijke muziek.
Duurzame samenwerking
Duurzame samenwerking
Naast dat FOODproof in Bartiméus een waardevolle partner heeft gevonden wordt het festival op vele fronten versterkt om een nog breder programma te bieden. Zo werkt chefkok Wouter Leyn mee aan diverse workshops. Mede dankzij de samenwerking met Rabobank Rijn en Heuvelrug, Wageningen University Research en vele anderen is FOODproof hét foodfestival van de Utrechtse Heuvelrug. Naast de bezoekersdag wordt er met hen een programma ontwikkelt voor de zorg- en voedselsector waarbij innovatieve projecten ontstaan. De expertmeeting zal op 8 juni 2018 plaatsvinden.

www.food-proof.nl
FOODproof is een platform voor kunst, cultuur en bewustwording van de cultuurhistorische waarde van voedsel en de gebruiken, nu en in de toekomst.

2018-04-27T14:42:42+00:00