In het weekend van 10 & 11 juni komen verleden, heden en de toekomst van voedsel samen in de Historische Moestuin van Bartiméus in Doorn tijdens hét FOODFESTIVAL. WORKSHOPS, EXPOSITIES, THEATER, MUZIEK, PROEVEN en MEER zorgen weer voor een onvergetelijke smaakbeleving voor jong en oud.

Eten beleef je intenser door er zelf mee te werken
FOOD, smaken op de Heuvelrug biedt een grote variëteit aan kleinschalige workshops. Dus; stroop je mouwen op en neem deel aan workshops waarbij je onder andere bijzondere gerechten leert maken.

Bekijk hier het volledige programma van FOOD 2017!

De basis voor FOOD, smaken op de Heuvelrug 2017 is de Historische Moestuin van Bartiméus.

In de Historische Moestuin met het rosarium werken cliënten van Bartiméus samen met medewerkers en vrijwilligers van Bartiméus. Daarnaast is het voor de cliënten ook een ontmoetingsplek met bezoekers van de tuin. 

Inrichting van de tuin

De tuin is zo ingericht, dat u er gemakkelijk uw weg kunt vinden. In de paden zijn duidelijke markeringen aangebracht door middel van reliëf en kleurcontrast. Omdat er ook mensen met een meervoudige beperkingen werken is alles ook rolstoelvriendelijk ingericht: brede paden, geen trappen of drempels en verhoogde planttafels.

Datum en openingstijden FOOD, smaken op de Heuvelrug

  • Datum: 10 en 11 juni 2017
  • Tijden: 12.00 tot 17.00 uur

Toegang

  • Entree voor volwassenen € 7,50, kinderen t/m 18 jaar gratis
  • Workshops, theater en muziek zijn bij de prijs inbegrepen
  • Geen pinautomaat op en om het terrein aanwezig, wij adviseren contant geld mee te nemen
  • Honden zijn niet toegestaan

Parkeren

Parkeer uw auto aan de Oude Arnhemsebovenweg 1d, bij de kazerne (vanaf hier wordt u per pendelbus in 2 minuten naar het festivalterrein vervoerd)

FOOD bij slecht weer

Het festival gaat bij regen gewoon door. Bijna alles is overdekt!

Met de fiets

Wij raden iedereen aan om met de fiets te komen. Het festivalterrein is zowel vanaf de Driebergsestraatweg als de Oude Arnhemse Bovenweg goed bereikbaar.

Met het OV

FOOD, smaken op de Heuvelrug is met het openbaar vervoer ook goed te bereiken. Stap uit bij halte Bartimeushage met bus 56 via de Oude Arnhemse Bovenweg of halte Boswijklaan als je bus 50 via de Driebergsestraatweg neemt.

Met de auto

Indien je met de auto komt, dan kun je deze parkeren op het parkeerterrein van de Van Braam Houckgeestkazerne van de Mariniers Doorn. Hanteer hiervoor het adres: Oude Arnhemse Bovenweg 1d. Volg hiervoor de borden P voor FOOD, smaken op de Heuvelrug. Je kunt gratis gebruik maken van de beschikbare pendelbussen (2 minuten rijden) van en naar het festivalterrein.

Routebeschrijving auto

Vanaf richting Utrecht: Volg de A12 richting Arnhem, neem afslag 20 (Driebergen-Zeist) en volg de N225 richting Doorn. Vlak na aanvang bebouwde kom Doorn linksaf (Berkenweg), volg de borden met P voor FOOD. Bij het kruispunt Oude Arnhemse Bovenweg / Drift / Willem de Zwijgerlaan linksaf richting Driebergen. Bij de Stamerweg (tweede afslag links) vindt u de hoofdingang van de kazerne.

Vanaf richting Arnhem: Volg de A12 richting Utrecht, neem afslag 22 (Maarsbergen). Einde afslag rechtsaf richting Leersum, doorrijden tot aan rotonde. Op de rotonde 1e afslag nemen. Volg de N225 richting Doorn. Door het centrum van Doorn weg vervolgen. Vlak na de bebouwde kom rechtsaf (Berkenweg), volg de borden met P voor FOOD. Bij het kruispunt Oude Arnhemse Bovenweg / Drift / Willem de Zwijgerlaan linksaf richting Driebergen. Bij de Stamerweg (tweede afslag links) vindt u de hoofdingang van de kazerne.

Vanaf richting Hoevelaken: Volg de A28 richting Utrecht, neem afslag Maarn en sla, bij het einde van de afslag, linksaf en neem de N227 richting Maarn/Doorn. In het centrum van Doorn rechtsaf (kruispunt met stoplichten). Vlak voor het einde van de bebouwde kom rechtsaf (Berkenweg), volg de borden met P voor FOOD. Bij het kruispunt Oude Arnhemse Bovenweg / Drift / Willem de Zwijgerlaan linksaf richting Driebergen. Bij de Stamerweg (tweede afslag links) vindt u de hoofdingang van de kazerne.

Meewerken aan FOOD als vrijwilliger? Graag! Neem contact op via: info@100procentheuvelrug.nl.

Kinderen ontdekken meer
Ook dit jaar krijgen kinderen bij binnenkomst een FOODpaspoort. Maar dat is nog niet alles, ook voor hen zijn er workshops over eten. Lees hier binnenkort meer over het kinderprogramma.