Loading...

Buitenplaatsen 2012


Van Ridderhof naar Buitenplaats , 1712 – 2012

In het eerste weekend van de herfstvakantie, op 13 & 14 oktober, worden acht bijzondere buitenplaatsen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug uitgelicht. Wanneer de bladeren weer kleuren en het warme herfstlicht van de buitenplaatsen een prachtig plaatje maakt, openen de poorten en worden de bezoekers gastvrij ontvangen met kunst, cultuur en vermaak.

Stichting 100% Heuvelrug neemt u mee terug naar vervlogen tijden waar kunst, cultuur en vermaak hoogtij vierden. Tijdens uw bezoek aan de prachtige buitenplaatsen die voor dit unieke evenement deels zijn opengesteld, kunt u, net als de adel in 1712 en 1713, een weekend lang genieten van (kinder)theater, klassieke muziek, dans, verhalenvertellers, kunst en rondleidingen en wandelingen op de buitenplaatsen. Elke buitenplaats, die reeds in 1712 bestond als Ridderhof, is gekoppeld aan een land dat destijds deelnam aan de Vredesonderhandelingen in Utrecht. Dat land staat centraal bij de activiteiten die Stichting 100 % Heuvelrug heeft georganiseerd en refereert aan de culturele uitwisseling tussen de verschillende deelnemers van de Vrede van Utrecht.

De 8 buitenplaatsen zijn aan elkaar verbonden via een prachtige fietsroute van circa 16 km van Driebergen tot Amerongen door landerijen, bossen en weiden. Deze kan in één of twee dagen worden afgelegd.

Bijna overal kan er iets gegeten en gedronken worden: theehuisjes, oranjerieën, schuren en koetshuizen openen hun deuren hiervoor.

De opstapplaatsen voor de fietstocht zijn:

Kasteel SterkenburgLangbroekerdijk 10, Driebergen-Rijsenburg
Huis DoornLangbroekerweg 10, Doorn
Kasteel BroekhuizenBroekhuizerlaan 2, Leersum
Landgoed ZuylesteinRijksstraatweg 9a, Leersum
Kasteel AmerongenDrostestraat 10-22, Amerongen

2017-05-10T09:12:18+00:00