Loading...

100% Buitendag 2013

zondag 18 augusus 2013: de 100% Buitendag, de Kastelentocht en Huis Doorn samengebracht tot één uniek evenement

Op de Huis Doorn Landgoeddag op zondag 18 augustus 2013 zijn de 100% Buitendag, de Kastelentocht en Huis Doorn samengebracht tot één uniek evenement.

Jaarlijks vindt op de 3de zondag in de maand augustus in de omgeving van Doorn de Kastelentocht Doorn plaats, georganiseerd door de vereniging “de Stichtse Aanspanning Doorn”. Dit jaar alweer voor de 48ste keer!

De Stichting 100% Heuvelrug organiseert de vierde editie van de 100% Buitendag, een dag voor jong en oud waarop men zich kan onderdompelen in Kunst-, Cultuur-, Natuur- en Smaakbeleving. Dit jaar staat het thema “water” centraal.

Landgoed Huis Doorn heeft een lange en rijke historie. Dwalend over het keizerlijke landgoed ademt de bezoeker een sfeer van lang vervlogen tijden. Voor de Kastelentocht en de 100% Buitendag dé ideale locatie om in samenwerking met Huis Doorn de beide evenementen te organiseren.

Kastelentocht
Circa 80 antieke rijtuigen, koetsen en landbouwaanspanningen uit Nederland presenteren zich aan het publiek in al hun glorie. De aanspanningen maken een ochtend- en een middagrit die langs en over de terreinen van de Stichtse Lustwarande voert. Tussen de beide ritten door zijn ze, tijdens de lunch, te bewonderen op het Landgoed Huis Doorn.

100% Buitendag
Ondertussen kunt u op dit mooie landgoed genieten van muziek en theater op bijzondere plekken. Bijvoorbeeld Flor d’Luna met prachtige fado muziek in het kapelletje, kindertheater met “de kikker die al het water opmaakte” in de moestuin, een “kinder- water- meedoen” theater in de kelder, Yaso Romero die zingt in een waterlelie op de gracht.
U haalt een heerlijk hapje en drankje op het smaakplein waarmee u een plekje zoekt om te picknicken. Is het wat minder goed weer? Dan is er volop overdekte gelegenheid om te vertoeven met uw bordje streekproducten. Varken aan het spit, zoetigheden, delicatessen, een heerlijk broodje of stukje pie, een goed glas wijn, een Italiaans ijsje, een bijzondere kop koffie of thee, er is van alles te krijgen voor de inwendige mens.
Ook een rondleiding door Huis Doorn en gewoon genieten van de omgeving maken deze Landgoeddag tot een welverdiende ontsnapping aan alle dagelijkse drukte.

Entree: € 5,= p.p. Kinderen tot en met 11 jaar gratis
( Geen pin bij entree aanwezig.)

2015-04-23T08:49:03+00:00